Rödbetor med fetaostkräm efter frisk sensommarpromenad

Visst skiner solen men höstens klara luft gör inte entré utan att avslöja sig. Nu gäller det att njuta av det bästa hösten har att ge. Nyskördade rödbetor och en frisk fetaostkräm till efter en livgivande promenad vid havet är helgens rekommendation.

2 dl crème fraîche
300 g fetaost
1 tsk flytande honung
Svartpeppar
1 nypa salt

Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda den med crème fraîchen och tillsätt honung, salt och peppar. Dekorera med en kvist timjan och några oliver.

Servera till ljuvliga ugnsbakade rödbetor.

Skala och klyfta rödbetor. Olja och salta, blanda runt och häll ut på ett bakplåtspapper.

Ugnsbaka i ca 200 ° i ca 25 minuter.
Låt en klick smör smälta över de varma rödbetorna och smaka om du behöver mer salt. Stora bitar av flingsalt är gott till och att ringla lite honung över gör ingen ledsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s