Sommarmuffins med smak av aprikos och yoghurt

Skynda dig att ta en, de går åt snabbt!

Aprikosen får följa med hem från fruktdisken ibland men hamnar allt som oftast kvar i fruktskålen. Vi förädlar våra aprikoser i muffins som blir ljuvligt saftiga med hjälp av yoghurt!

100 gram smör, eko
1 dl vaniljyoghurt
2 ägg, eko
1 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nyp salt
6 st små färska aprikoser

Smält smöret. Blanda ned yoghurt.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda i smör-och yoghurtsblandningen och rör till en jämn smet.
Skär aprikoserna mitt itu och ta ut kärnan. Skär i små kuber.
Fördela smeten i 12 stora formar. Peta ned aprikosbitarna.
Grädda i 200 ° grader varm ugn i ca 20 minuter.
Njut av aprikosmuffinsens somriga smak vid ett dukat fikabord under trädgårdens bästa fruktträd!

Bakade aprikoser får en len somrig smak. Men du väljer förstås vilken frukt du vill ha i dina muffins.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s