Vår skog dignar av världens härligaste bär. Proppar munnarna fulla så fort vi får chansen. Värmen sätter stopp för några längre plockstunder men ett gäng till en god glass går att få ihop!

Blåbärsglass på ett kick
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
250 g blåbär, färska eller frysta, tinade
Vispa grädden.
Mixa blåbären, spara några till garnering
Blanda grädde , kondencerad mjölk och bär till en mer eller mindre jämn smet, välj själv.
Ställ in i frys i ca sex timmar. Njut som den är eller i strut.
Blåbär hamnar alltid i topp på listorna som visar våra nyttigaste bär.
Det finns många anledningar att äta skogens ljuvliga blåbär. De är fullproppade med antioxidanter som bland annat skyddar kroppens celler och bidrar till att hålla oss ungdomliga och friska. Dessutom innehåller blåbär resveratrol, som är ett anti-cancerogent ämne. Antioxidanterna i blåbär kan också möjligen skydda ögat från vissa åldersförändringar. Mumsa på!