Fira midsommar med denna ljuvliga kavring som du snabbt slänger ihop. Allt du behöver är lite tid!

1 limpa Kaffekavring (Pain de Martin)
100 g (1 dl) varmt kaffe, brödet kommer att få en förnimmelse av kaffesmak
60 g (1 dl) rågkross
5 g (1 tsk) jäst
200 g (2 dl) kallt vatten
90 g (3/4 dl) brödsirap
390 g (6½ dl) rågsikt
6-9 g (1-1½ tsk) salt
På morgonen(kvällen): Häll kaffet över rågkrosset och såt stå i 15minuter. Lös upp jästen i skållningen och vattnet, blanda sedan i övriga ingredienser. Rör ihop till en deg, täck bunken och låt stå i rumstemteratur 8-10h.
På kvällen(morgonen):
Smöra en brödform, Skrapa ner degen i den. Platta till degen an aning och låt jäsa ca 45min. Sätt ugnen på 250 grader.
In i ugnen
Sätt in brödet näst längst ned i ugnen. Baka i 10 minuter, sänk sedan temperaturen till 225 grader & låt stå ca 20 minuter till. Täck med aluminiumfolie om skorpan blir för mörk. Brödet är klart när innertemperaturen är 98 grader. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.
Håller fint i flera dagar!