Ni bara måste prova rabarbersirap. En dröm att ringla över vaniljglassen eller varför inte i ett glas mousserande? Mängder av drinkar blir extra somriga med en skvätt rabarbersirap i. En rabarbermojito innan middagen tackar ingen nej till!

Rabarbersirap:
4 stora stjälkar rabarber
3 dl socker
Hacka rabarbern. Lägg den i en kastrull tillsammans med sockret. Nej, inget vatten behövs. Låt sjuda till en tjockare massa i ca 10 min. Sila av rabarber köttet. Pressa det i silen så att du får ut all vätska. Köttet kan du använda till att baka med.
Förvara din sirap i en flaska eller burk i kylen.
Rabarbermojito
En drink som förvandlas till svensk sommar med sin ton av rabarber.
1/2 lime frukt eller 3 cl limejuice
4 cl ljus rom
färska myntablad, ca 12
3 cl msk rabarbersirap
4 cl kolsyrat vatten
Krossad is
Pressa limen om du inte använder färdig limejuice. Häll limejuice och rabarbersockerlag i ett glas.
Lägg ett knippe mynta i glaset.
Stöt myntabladen lite lätt med en muddlare eller annat trubbigt föremål så att de släpper ifrån sig sina aromer.
Tillsätt rom och fyll glaset med krossad is.
Tillsätt sodavatten och rör om.
Garnera med rabarber eller lime.
Njut!