Syrliga Asiatiska köttbullar i ljuvlig sås med smak av Granatäpple, Hoisin och ingefära.

Glädjen när man hittar en ny rätt som man vet kommer bli en återkommande favorit är underbar! Annars tenderar ju veckomatsedeln att bestå av ett gäng rätter som snurrar runt, runt. Nykomlingar är välkomna men har inte ett lätt jobb att kvala in!
Syrliga Asiatiska köttbullar i ljuvlig sås med smak av Granatäpple, Hoisin och ingefära. Servera med ris och söt mango och krispig broccoli.

Köttbullar

500 g kycklingfärs (skulle tro att det funkar med fläsk eller kalkon också)
Olja att steka i
1 riven vitlök
Salt
Chiliflakes

Tillbehör:
Jasminris
Broccoli
Mango, färsk

Rulla köttbullar och stek fin yta på dem i stekpanna. Flytta över till bakplåtspappersklädd plåt och grädda klart i ugnen, ca 10 min på 175°. Skär Ett snitt för att vara säker på att de är genomstekta.

Sås
2 dl granatäppeljuice
1 dl Hoisinsås
1/3 dl soya, japansk
2 cm riven färsk ingefära
15 cm purjolök

Använd stekpannan, sänk till låg värme och häll i Hoisin, soya, granatäppeljuice, och riven färsk ingefära. Skär stavar av purjolöken och låt den bubbla med. Låt såsen koka ihop något.

Köttbullarna läggs i såsen innan servering.

Skär upp broccoli, låt hänga med köttbullarna i ugnen, pensla med såsen servera varma och krispiga till ditt ångande, klibbiga jasminris och söt mango i kuber.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s