Fira Valborg med risotto och chips på nässla

Denna risotto kommer att stå på vårt middagsbord flera gånger under våren kan jag lova!
Krämig risotto vårkryddad med späda nässlor sprängfyllda med nyttigheter!

Krämig risotto smaksatt med vårens nässlor

4 portioner


4 dl risottoris
1 riven vitlöksklyfta
Olja att fräsa ris och vitlök i
1 – 2 tärningar höns-eller umamibuljong
Salt
8 dl vatten (ersätt gärna någon dl med vitt vin)
Parmesan 2 dl
1/2 l nässlor

Koka nässlorna, häll av spadet (spara det till dina växter). Salta och mixa.

Fräs ris och vitlök i oljan. Lägg i buljongen. Värm vattnet till kokpunkten och späd med lite i taget. Rör om då och då på medelvärme. När riset är lagom mjukt för din smak rör du i osten (det går att använda annan ost än parmesan) och blandar tills den smälter. Rör i nässlorna och smaka av med salt. Ju mer du rör din risotto, desto krämigare. Tänk på att den ska serveras ganska lös och nygjord.

Nässelchips
Olja och salta nässlor. Kör i 200° varm ugn, gärna varmluft, i ca 10 minuter. Vakta så att de inte blir brända.
Servera till din risotto och njut!
Glad Valborg!

En reaktion till “Fira Valborg med risotto och chips på nässla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s