Denna risotto kommer att stå på vårt middagsbord flera gånger under våren kan jag lova!
Krämig risotto vårkryddad med späda nässlor sprängfyllda med nyttigheter!
Krämig risotto smaksatt med vårens nässlor
4 portioner
4 dl risottoris
1 riven vitlöksklyfta
Olja att fräsa ris och vitlök i
1 – 2 tärningar höns-eller umamibuljong
Salt
8 dl vatten (ersätt gärna någon dl med vitt vin)
Parmesan 2 dl
1/2 l nässlor

Koka nässlorna, häll av spadet (spara det till dina växter). Salta och mixa.
Fräs ris och vitlök i oljan. Lägg i buljongen. Värm vattnet till kokpunkten och späd med lite i taget. Rör om då och då på medelvärme. När riset är lagom mjukt för din smak rör du i osten (det går att använda annan ost än parmesan) och blandar tills den smälter. Rör i nässlorna och smaka av med salt. Ju mer du rör din risotto, desto krämigare. Tänk på att den ska serveras ganska lös och nygjord.
Nässelchips
Olja och salta nässlor. Kör i 200° varm ugn, gärna varmluft, i ca 10 minuter. Vakta så att de inte blir brända.
Servera till din risotto och njut!
Glad Valborg!

En reaktion till “Fira Valborg med risotto och chips på nässla”