Ugnsrostad krossad blomkål att njuta av till allt framöver

Ibland öppnas ugnsluckan och en helt underbar skapelse träder ut. En rätt som kommer att glädja så många hungriga magar. Krossad blomkål mina vänner. Jag säger då det.

Blomkål, färsk eller fryst
Salt
Olja
Riven ost, ex mozzarella, hårdost eller både och. Ta vad du har och gillar.

Koka blomkålen mjuk. Häll av vattnet och lägg i ugnsform eller på plåt. Tryck till varje bukett med en gaffel. Pensla med olja och salta. Sätt in i 225 ° varm ugn i ca 15 minuter eller tills blomkålen fått fin färg. Strö över ost och gratinera i några minuter till. Njut blomkålen varm. Strö gärna över lite grönt som krasse, purjolök, timjan och pumpafrön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s