Vårlig vas av glödlampa

Pyssla på lovet!


Perfekt tid för att ta sticklingar för att få lite nytt i fönstren. Och varför inte passa på att göra en fin vas samtidigt?
Lite pilligt och med en viss risk för att skära sig på vassa kanter men är du försiktig skär och klipper du lätt bort botten på en glödlampa, jag använde vass kniv och tång med smala nypor, monterar bort lysanordningen och knyter ett fint snöre runt toppen (limma eller lacka gärna lite också). En underbar dekoration att hänga upp i fönstret eller på väggen för att väcka känslan av att våren är på väg. Det går också att linda en fast ståltråd runt toppen och skapa ett stativ åt din lilla vas om du vill ha den stående.

Sticklingar

För att ta en stickling knipsar du helt enkelt av sidoskottet så nära moderplantan som möjligt. Det går också att ta en toppstickling, en metod som lämpar sig bra för pelargoner eller murgröna. Knipsar helt enkelt av toppen av en gren strax ovanför ett blad eller en nod. En nod är det ställe där bladen växer ut och det är lättast för rötter att bildas. Just nu har jag fått pippi på att ta sticklingar av elefantöra. Bara att klippa av en liten gren, sätta i vatten och vänta på rötter. Sedan sätter du den i jord och låter den växa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s