Gräddbullar, mumsmums, kokosbollar eller vad ni har för namn på dessa ljuvliga fluffiga bakverk som är så mycket enklare att vispa ihop än du kan tro!

En form 25×15 samt 15 spritsade toppar
4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
2 msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett
Garnering
ca 2 dl kokos
½–1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Koka upp 11/2 dl vatten och rör ut gelantinpulvret i det. Rör ordentligt tills allt är löst. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke och börja vispa med elvisp. Häll i den varma gelantinblandningen och vispa länge tills du fått en riktigt fast och fluffig smet. Det kan ta en stund.
Lägg ett lager av kokos, kakao och vaniljsocker i botten på formen eller på plåten. Lägg smeten i formen eller spritsa toppar. Strössla över kokosblandning. Om du väljer att göra gräddbullarna i form låter du formen stå i kyl ett par timmar innan du skär upp kuber som du sedan rullar i kokosblandning.
En gammaldags efterrätt som alltid imponerar på gästerna. Inte konstigt att dess släkting fått namnet Mums Mums!
