
En av livets stora frågor. Kan det bli för mycket kakao? Gissar nej…
När jag ska servera kladdkaka i bitar gör jag gärna detta brownierecept skapat av R. Fares men utesluter då tryffeln. Kakan blir perfekt kladdig men ändå möjlig att skära upp.
Brownie
150 g smör, eko
2 3/4 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg, eko
1 dl vetemjöl, eko
flingsalt att strössla över
Tryffel
150 g mörk choklad utan palmolja
1 1/2 dl vispgrädde, eko
Gör först tryffeln;
• Hacka choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur eller in i kylen om du har ont om tid.
Börja sedan med din makalösa brownie, åh den här dagen kommer att bli så bra!
Sätt ugnen på 160 grader. Täck en form, ca 20 x 30 med bakplåtspapper.
Smält smör och tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda till en slät smet.
Blanda i äggen och rör tills du har en slät och blank smet som är nästan omöjlig att inte provsmaka.
Vänd ner mjölet och blanda tills du inte ser några mjölklumpar.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Vixka lite på formen. Smeten ska ff röra sig något när den kommer ut. Låt svalna i kyl.
Bred över tryffeln och toppa med flingsalt och annat du är sugen på, ex bär, maltesers, nötter.
Låt kakan sätta sig i kylen en stund innan du skär i rutor och serverar.
Håll till godo!