I min lilla, lilla täppa…

Jag tror det är djupt rotat i oss människor att odla, plocka, samla och producera saker för att må bra. Nu kräver ju inte vår överlevnad att vi gör det själva längre (tur för mig, vill så mycket men fingrarna är inte det minsta gröna) men visst är det en speciell känsla när vi serverar något vi själva medverkat till. Eftersom vi ofta har lite annat att pyssla nu för tiden är det ju få som tackar nej till när det är enkelt!

Häromdagen beställde jag ett gäng fröpåsar från en fröfirma och snart damp de ner i brevlådan!

Sallad odlar du enkelt på fönsterbrädet, dyker upp efter några dagar och smakar sedan ljuvligt till middagen, på smörgåsen och som dekoration. Hitta din favorit! Även på vintern kan de odlas även om du då får ha lite tålamod innan fröna gror. Dra gärna lite plastfilm över krukan, fäst med gummiband och picka hål med potatisstickan för att skapa ett liten växthus.

Sallad gror bäst i sval jord och vill ha rikligt med vatten!

Andra saker att odla i fönstret utan växtlampa är så klart basilika och även vitlöksblast:

Stoppa ned några vitlöksklyftor i jorden, gärna med grodden upp om du hittar den. Låt sedan blasten spira upp och skörda genom att klippa en spira då och då och ha på smörgås, som dekoration eller i matlagning. Har en härlig frisk vitlökssmak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s