Hallomi med ugnsbakade höstrotfrukter

Härliga varma höstrotfrukter i en skön symfoni med den salta halloumiosten.

4 portioner

Ugn 225°

1/2 pumpa

3 morötter

2 palsternackor

Ev. Rödbetor, potatis och jordärtskockor. På bilden är salladen toppad med hallon.

Skala och klyfta rotfrukterna. Blanda med olja o salt, lägg på en plåt och baka i ugnen tills de är gyllenbruna, nästan lite brända på sina håll.

Stek halloumin i skivor eller tärningar.

Sås:

2 dl grekisk yoghurt

1/2 dl majonnäs

1 vitlöksklyfta, riven

Salt och peppar

Om du vill: ett knippe basilika, mixad.

Blanda alla ingredienser. Ev behövs lite honung.

Servera gärna en sallad på hyvlad kålrabbi, olja, vinäger, salt och peppar till. Ljuvligt!

Serveras efter en härlig höstpromenad eller en, helt enkelt, förjäklig tisdag som behöver piffas till innan sänggång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s