Fröknäcke

Fröknäcke skapar nästan ett beroende men ack vad gör det när det är ett  nyttigt sådant.

Gå inte helt bananas dock, linfrö kan man få för mycket av…

Knepet med fröknäcke är att använda mer frö än majsmjöl (det blir hårt och trist i smaken annars) samt breda ut smeten tunt på plåtarna. Mixa fritt med frön och kärnor du gillar!

Två plåtar:

1 dl sesamfrö

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl majsmjöl

1/2 dl hela linfrö

1/2 tsk salt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Koka vattnet och blanda med resterande ingredienser. Låt svälla i 30 minuter.

Klicka  ut semeten på två plåtar.  Lägg över plastfolie och kavla på den ut smeten över hela plåten.

Grädda plåtarna i 150 grader varmluftsugn i minst en timma. Håll koll på att fröna ser lite gräddade ut. Ej brända!

Låt knäcket vila lite innan du bryter det i bitar och njuter med gott smör eller ost. Brie är en favorit!
Hej hösten, du är rätt fin ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s