
Gå inte helt bananas dock, linfrö kan man få för mycket av…
Knepet med fröknäcke är att använda mer frö än majsmjöl (det blir hårt och trist i smaken annars) samt breda ut smeten tunt på plåtarna. Mixa fritt med frön och kärnor du gillar!
Två plåtar:
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl majsmjöl
1/2 dl hela linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Koka vattnet och blanda med resterande ingredienser. Låt svälla i 30 minuter.
Klicka ut semeten på två plåtar. Lägg över plastfolie och kavla på den ut smeten över hela plåten.
Grädda plåtarna i 150 grader varmluftsugn i minst en timma. Håll koll på att fröna ser lite gräddade ut. Ej brända!
Låt knäcket vila lite innan du bryter det i bitar och njuter med gott smör eller ost. Brie är en favorit!
