
På hösten mognar våra plommon och då passar jag på att koka kompott. Härlig efterrätt men även extra lyx till frukostfilen!
Ska du ha höstfest rekommenderar jag att grunda ett coctailglas med kompott (ev spetsad med mörk rom) och toppa med en kula fin vaniljglass och krossade maränger. Succé!
Plommonkompott, fyra portioner/8 dessertglas
500 g plommon
6 dl vatten
2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i plommonen och se efter när skalet lossnar. Häll av vattnet och låt plommonen svalna innan du tar bort skal, kärna och delar plommonen i ca sex delar vardera.
Blanda plommon vatten och socker i en kastrull, låt skjuda i fem minuter. Smaka av så att sötman passar din smak.
Blanda potatismjölet i lite vatten, häll i blandningen i krämen under omrörning. Låt en bubbla komma upp til ytan och dra sedan kastrullen från värmen.
Vad gör du med dina plommon?
