Keftedes provade vi första gången på Kreta. Stora som små älskade det! Det här är min version. Vardagsmat när den är som bäst. Mums!
4 port
500 g blandfärs eller nötfärs Eko
Ströbröd 1/2 dl
Mjölk 1 dl
En riven lök
Salt och peppar
Ev. Fast fetaost
Gör så här:
Låt ströbrödet svälla i mjölken och tillsätt resten av ingredienserna. Om du vill smular du ner fetaost i smeten.
Rulla köttbullar, lite större än våra svenska.
Tillaga såsen:
Två burkar krossade tomater,
Oliver, gröna med piemento, en liten burk
En hackad gul lök
En hackad vitlök
1 msk honung
Oregano
Salt och peppar
Fräsk löken i olja, tillsätt övriga ingredienser.
Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda tills de är genomlagade.
Servera till ris eller pasta och en stor grönsallad.
Kalí órexi!
