Keftedes

Keftedes provade vi första gången på Kreta. Stora som små älskade det! Det här är min version. Vardagsmat när den är som bäst. Mums!

4 port

500 g blandfärs eller nötfärs Eko

Ströbröd 1/2 dl

Mjölk 1 dl

En riven lök

Salt och peppar

Ev. Fast fetaost

Gör så här:

Låt ströbrödet svälla i mjölken och tillsätt resten av ingredienserna. Om du vill smular du ner fetaost i smeten.

Rulla köttbullar, lite större än våra svenska.

Tillaga såsen:

Två burkar krossade tomater,

Oliver, gröna med piemento, en liten burk

En hackad gul lök

En hackad vitlök

1 msk honung

Oregano

Salt och peppar

Fräsk löken i olja, tillsätt övriga ingredienser.

Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda tills de är genomlagade.

Servera till ris eller pasta och en stor grönsallad.

Kalí órexi! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s